yang lepas jangan dilepaskan

Sunday, February 6, 2011

tips komen riban riban !

asalamualaikum..

       malam ni rawt rawt nak membajet kan diri untuk membuat tips lagii.. yeahh.. kenape rawt rawt membajet ? sebab ni belog rawt rawt.. suke hati rawt rawt laa.. sebelum tuu.. rawt rawt nak mintak doa ikhlas dari hati yang suci.. doa kan kesihatan ayah rawt rawt yang tengah demam sekarang.. satu minggu tutup kedai.. tak bekerja.. ingat lahh.. jika anda mendoakan kesihatan orang lain.. insyaAllah,Allah akan memberi kesihatan kepade anda juga.. ini permintaan bukan paksaan.. :)
amboi bekeng noo


okei cukup lah sebagai pendahuluan..karangan SPM tuu.. wakaka.. berbalik pade title rawt rawt... tips ? ape kah ? mende kah ? kenape kah ? korang mesti hairan kan .. followers dah ramai tahap dewa.. tapi bile post entry baru je.. komen siput ciput jee... haaa.. kali ni biar rawt rawt kasi tips camne nak kasi kotak komen korang penuh dengan kata2 yang beharga dari bloggers lain..





FIRST !!!!
amek kau bapak kasi.. hahaha.. mule2 nye korang mesti lah buat blog dulu kan.. yang tu penting.. then mesti lah post entry . lau tak post takkan nak komen dekat followers pulakk.. adoii




SECOND 
yang petame sudah leerr.. tips tuu.. okei then lepas korang post entry korang yang pergh memukau tuu... korang memang target semua readers bace laa..temasuk dengan hanis jalika tahu.. waa..tinggi nye harapan korang.. (maksud aku berdoa ler)




THIRD !!!
kecik balik.. pastu.. kalau korang ade fesbuk . twitter . semua laa bende2 alah tuu.. haaa.. pomote lah kat situu..tapi jangan la copy link saje.. tulis la ayat2 mengancam siket.. contoh " kalau kau anak halal ko komen post ni! "  okei jangan tiruu.. i said contohh





FOURTH ! 
dalam entry korang tuuu..mesti la ade pertanyaan siket.. korang buat seolah olah suh readers jawab soklan korang.. contoh.. korang tulis entry pasal gecko kan.. then last tu tulis la.. korang ade nampak gecko ? nak tengok boleh ? haaa.. camtu laaa.. tapi jangan tiru aku.. wakaka..





sebenarnye banyak lagi aku nak cakap.. tapi serabut sangat.. tengok. entry pon dah terabor.. adooii... korang pegi survey la blog blog otai ..

p/s : aku bagi tips ni.. tapi aku ikut ke ? readers yang komen pon ciput je.. takde la riban riban www.tips-fb.com

7 comments:

princess laila said...

huhu.ok lah nih. ade btolnyer :)
usefull tips! n_n

Hanifatin said...

komen pertama!

1. thnx follow saya ;)
2.belog ini cooLL 8)
3.hebat, ramai followers.

;DDDD

rayne rawt rawt said...

hehe thanks !

@hanifatin .. ok thanks.. jangan duk puji.. nanti rawt rawt jadi keras kepale. haha.. len kali kutuk je.. wakaka

Hanifatin said...

haha. kalau saya kutuk tak baek plk nanti.

ikhlas ; mmg blog ni beterabur~!

HAHA. jgn mara. ^^

tp, still hebat.
truskan tips tips berguna anda! :D

Sabri said...

haha, tips utama dia.. tajuk entri biar meletop, cam entri ni.. hahahaha.. :P

rayne rawt rawt said...

@hanifatin .. yeah yeahh.. thanks thankssssssss


@sabri .. tips tuu !

sicomot-comel said...

hhoohoho..
makin mju yer dgn tips bagai..

tp bykla sikit tips ye uii..hahaa