yang lepas jangan dilepaskan

Thursday, June 9, 2011

kenape benci dengan blog berlagu ?

bile suasana sejuk jadi panas~



ello . sejujur nya memang takde topik yang terkini . yang ade pon pasal gambit tu . aaahh . aku tanak layan laaa .
ade la terase sikit tapi kes da settle kan . ke belum ? tak tahu lerr .

seteret tu de puin . kenape dengan blog yang ade lagu ? sekarang dah macam trend blogger yang letak lagu2 dalam blog die . tapi setahu aku . ade yang tak suke dengan lagu dalam blog ni . tapi kalau aku , aku memang tak berape suke dengan blogger yang letak lagu dalam blog die nehh . aku memang suke dengar lagu . layaann . tapi bile tengah blog walking . buke 2 3 blog sekaligus . tak ke "bolok" lagu tu jadi nye . lagu yang best jadi mix . tapi sebelum ni dekat entry aku ade bising pasal blog berlagu ni  . tapi aku tak pernah membenci . muaha

setiap keburukan sesuatu bende tu mesti ade kebaikan . rite ?



kebaikan blog yang ade lagu :
burung pon berlagu lalala~

  1. lagu yang diorang letak mybe nak bagi blog diorang lagi ceria dengan lagu2 yang ceria . 
  2.  kalau lagu2 yang die letak tu berunsur nasihat dan ketuhanan . bukankah ia nya satu kebaikan 
  3. kalau seseorang tu minat lagu *speak now (contoh) then korang letak dekat blog . tambah pulak entry korang mantap. tak mustahil die boleh jadi readers tetap dekat blog anda . 
  4. sebaik nya kalau nak letak jugak . nasyid pon bagus . kan itu dakwah dalam segi hiburan . korang jugak dapat pahala 
dan setiap kebaikan diatas mesti ada keburukan nye pulak kan ?



sebab sebahagian bloggers tak suke letak lagu 
takde orang suke awak kan cik bunge

  1. takut berat blog bertambah sama dengan berat badan tuan blog ? muahaha 
  2. blogger ni suka senyap senyap bile blogwalking ke . sentiase pikir positip
  3. nak menunjukkan bahawa bloggers ni propisional . tak letak la lagu . tapi betul ke blog yang takde lagu tu blog orang orang pro ? 
  4. sebab blogger ni tak reti nak letak lagu dalam blog . then jeles pastu mule la maki hamun . saya doakan anda jumpe toturial letak lagu dalam blog yea . muehehe

kesimpulan nya . ada blog yang letak lagu lebih bagus dari blog yang kosong , senyap , tak ceria , entry kopi pest (aku ke ? ) . jika korang tanye pandangan aku pasal blog yang dah macam karaoke ni errmmm ...  tak tahu sebab tu belog dorang . tak perlu nak maki2 . kalau tak suke jangan lah pergi belog dorang tu . dorang pon tak perlu blogger yang suke kutuk mengutuk ni . am i rite ? 

p/s : entry cam bekap blog yang berlagu jea . muahah ! 
www.tips-fb.com

20 comments:

Cik Ila said...

xde kebaikan pn ltak lagu...
cik ila menyampah kalu bukak blog ade lagu sbb kdg2 kita on9 kt pc/lptop org lain...so bila bunyi tu..mak aii..serabutnya.huhu

RedVixen said...

pernah letak pastu buang sebab rasa macam xde fungsi... kui3 :D

Mila said...

hi...act hak masing2...
tp ade betol jugak nape org tak gemar blog yg ade lagu..sebab lmbt masa loading...buang masa...if yg leh pause tu kira oke laa...

http://coretanhatimila.blogspot.com/2011/06/merepek-merapu-meraban.html

Freaky said...

kalau lagu best, kadang2 freaky layan jugak lagu kat blog tu

caliph shuriken said...

ada letak lagu tapi wt option utk pause skali...

aSiMiRa.aSiM said...

hehe..kan blog mlambangkan diri masing2..kdg2 syok dengar lagu kat blog dowg..kdg2 x..snang wat yg pause..bleh gak kawal..kot xdapat gak..mute kan speaker..haha..kita xbleh salah kan diorang bab ti diri masing2..kite jadi diri kite yg sempoi..=)

puteri kasih said...

berape kali pernah terkejut bila lupa low down kan volume...sib baik takde heart attack..hehehe

Bebby NoLurb said...

btl tu...nip pn xske blog yg letak lagu =)

Munna said...

yeah,blog masing2 kan...tp bila xde org dtg jengah @ komen jgn la pelik pulak...^^

rayne rawt rawt said...

puteri : mueheh . aku pon pernah kene camtu . tekejut sakan

Hafizzi Aziz said...

apit letak radio kat belog apit..
layan radio sambil bw..hihi..

shopping2u said...

salam ziarah.. sy follow

jemput kembali :)

http://www.my-shopping2u.com/2011/06/apa-yang-patut-dilakukan-oleh-wanita.html

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

suka lagu smbil bw:) tak boring. hehe

aku_azreen said...

boleh tekejut beruk dibuatnya kalo tgh BW memalam buta..hahaha

Queen F said...

depends pada lagu jugak lah.. :) prefer yang slow n mendamaikan.. kalau yang rock sgt pon saket telingaa lah plak.. :|

misz h0neyz said...

hYe...
j0m j0in GA h0neyz http://miszh0neyz.blogspot.com/2011/06/like-giveaway.html
;)

Syamil Hafiy said...

tak brape suke la. sbb nnti page load lambat. pastu klau lagu yg kita tak suke ke kan. kalau nak letak jugak, letak atas2 biar org nampak pastu ada pause. kan senang dan menyenangkan.

syrupmasin said...

ta yah ahh letak lagu..kesian yg tgh dengar lagu dari lappy sendiri tuh :)

diana said...

tak de kebaikan letak lagu ni....
lain la kalau letak bacaan yassin ke..

SheyPull said...

bukan x suke....SERABOT la....
kang tegah syok2 dgr lagu kite suke...
nak BW je...ade byk2 lagu..xbest!!



JOM singgah blog saya nak... aduhai...BORING nye...eh ape maksud BORING?