yang lepas jangan dilepaskan

Saturday, May 21, 2011

surat ugutan rawt rawt untuk nuffnang

nuffnang ! erm ermm.. nak marah rasa . jeles lak rase bila kawan baru daftar nuffnang dah dapat BE tapi rawt rawt belum . zzz .. tapi bukan itu niat sebenar rawt rawt nak post entry malam ni . rawt rawt nak tunjukkan toturial nak membuka akaun nuffnang .





Nuffnang nie adalah Komuniti Blog Pengiklanan Online. Kiranya Nuffnang ni agen pengiklan yang letak iklan kat blog korang. Advertiser akan bayar kat Nuffnang then Nuffnang bayar kat kita. paham tak? lebih kurang cam google adsense la 
So, macamana nk setup akaun Nuffnang nie? Korang pergi ke www.nuffnang.com.my, then akan masuk kat webpage depan macam ini.

then, korang tekan kat daftar dan akan klua 2 pilihan, Blogger atau Advertisers. so, korang choose blogger la. takkan advertisers kot. Advertiser ni cam Nokia, Celcom, Maxis, Potato dsb. company besar2 la orang kata.



Aku rasa korang pun paham dan takyah aku terang detail sangat. Then korang knalah isi akaun atau maklumat seperti nama, ic, tarikh lahir, bangsa, agama, alamat untuk tujuan penghantaran cek kalau dah dapat cashout, tik terma dan syarat perjanjian dan akhir sekali daftar.



ok, ni next step, korang kna aktifkan akaun Nuffnang melalui email. tu cam biasa la. Then, pas korang aktifkan, korang akan di bawa ke page untuk mengisi profil korang macam pekerjaan, hobi, minat, blog kita pasal apa, dan dia tnya samada korang ni bekas FHM Girl Next Door ke. aku pun letak lah no..

<----patut ada gambar tibe2 blogspot tak leh nk upload---->

Then, daftar blog korang. letak nama, url dengan bahasa apa. itu sahaja. pastu korang boleh add iklan. iklan nie ada 3 jenis. Skycrapers, Leaderboard dan Between content. dan hasilnya seperti korang lihat iklan2 di blog ini. Itu sahaja cara untuk membuat akaun Nuffnang dan meletakkan di blog anda. Selamat maju jaya!

p/s : untuk tutorial pasang Nuffnang tanya aku, pasal earning ke ape ke korang kena tanya sifu lain dulu. aku masih merangkak rangkak..
www.tips-fb.com

2 comments:

Anyez Nasri ツ said...

nuffnang pilih kaseh ! haha . earning tk naek-naek since 3 bulan lepas . benci !

Memey Baharom ♥ said...

x sedap ane ahh ! mlas rasenye