yang lepas jangan dilepaskan

Wednesday, May 4, 2011

kuala Lumpur Day 3

okeiizz.. dah lame berehat.. mari sambung cerpen rawt rawt nihh.. hek3..

8.00 a.m

ku bangun pagii~ gosok gigi~ . eh tak tak.. tak mandi lagi.. awal. sangat.. turun ke tingkat bawah.. kakak dan abang ku dah bangun.. erkk awal benorrrr.. then.. woot woot ? haha ! aku tak tahu la die tido pukul berape semalam . tak bangun2.. aku rase cam lewat je die bangun hari ni . 

peach hippo yang dah membongak ..haha ! sakit telinga aku jeh pagi2.. baik aku tidoq.. tapi tak jadi.. huhu.. sebab pagi ni nak kuar jalan2.. satu hari complete.. then aku pon pergi ler mandii.. harr harrr.. dengan muke yang mengantuk.. letih semalam sumpah tak hilang.. dengan tekak nye sakit.. aku rase cam demam jehh .. tapi takpe.. shopping punye pasai.. haha. ! 


8.45 a.m

kami berempat dah siap semua.. hanye woot woot jeh tak nak ikut.. masih tidoq lagii.. haha.. bangun la woot woot !! mase nak kuar umah tuu.. lynn alyna pon hulur la 10 hengget kat aku suh letak dekat bilik woot woot.. kesian lakk.. kan kelaparan.. rumah tu bukan ade makanan ponn. haha ! then .. aku tepikir la.. dekat mane tempat yang paling senang woot woot nak nampak duit ni.. TING ! dapat idea.. haha.. aku selit kan dekat laptop kesanyangan die.. sebab aku kompom.. celik je mate die.. mesti ngadap laptop.. maklum laa.. laptop tu dah cam bini die.. zzz. woot woot jangan marah d : 

naik kerete pesona. then bromm ! bromm.. jom jalan jalan jalan jalan jalan !! 

tak pelik ke ? kenape kami awal sangat kuar  ? haha.. hari ahad kan .. takut traffic jamm.. macam dekat blog rawt rawt ni.. traffic jam je sokmo. haha

9.30 a.m

sesampai sudah kami di jalan TAR . tunku abdul rahman .. rite ? betul kan ? hehe.. tapi kami park krete kat same .. then kami breakfast di gerai depan sogo .. makan nasi goreng ayam.. hehe.. pagi2 dah makan sedap.. patut la perut ni makin besaw ! haha ..

maka bermula la perjalan yang memenat kan.. aku plus dengan mengantuk lagi.. hahh.. mule2 turn sister2 aku pergi kedai kain.. tudung. kerongsang lah bagai.. bayang la bile pompuan masuk kedai kain.. aku hampir tertido dekat bangku tahu ! tunggu dorang.. haha.. boleh dikate kan sebaris tu kedai kain.. tak miss satu pon ! ergghh.. ape yang tak cukup aku tak tahu laa.. 

kami jalan2 terussss sampai la jalan masjid india .. eh betul ke ? alaa.. yang tempat barang murah tuu..tapi cantikk.. huhu ! bermule tempat tuu.. aku ape lagii..cari la barang2 lelaki.. cap ke . baju bola ke ..bla bla bla.. 
kami jalan tak berpecah.. ahah.. bijak tak ? sampai la satu kedai tuu.. kedai jual jersey bola.. pergghhh !! cantek gilakk .. aku dengan abang aku pergi pilih jersey2 dekat situ.. hah ! baru sister2 aku rase kan .. bile lelaki masuk kedai sukan .. aku beli 2 jersey.. satu seluar 3 suku .. bukan otak 3 suku yeahh ..

12.15 p.m (lebih kurang) 

sampai di hujung town tuu.. kami terus pergi beli tiket lrt .. betul ke lrt ? hah lantakk.. train la senang.. terus ke times square .. wuhuu.. tempat lepas kan geramm.. haha.. penat2 jalann..pergi la masuk main kat dalam sane.. yuran nak masuk dalam 37 ringgit satu kepale kot.. adult la.. 

first ! kiteorang dah main sotong ape ntah pusing2.. hahaha.. memang gilakk ! mende tak extrem mane pon.. tapi sorang2 jerit.. cam tak ley turun buat 2 hari.. haha ..

second kami main ape tu namee.. ermm. hah .. space attack ! haha.. kakak aku yang sorang tu time naikk.. pejam mate sampai habes.. tak syok langsung. haha.. boleh pulak menatam ni berenti kat atas sekali.. gimmik betul.. die pusing2 . haihh.. pening kepale dennn ..

third . kami naik mende cam ufo tuhh ! naik atas then pusing2.. hahh.. saje nak bagi kepale aku tambah pening.. huh.. game tu tak syok mane.. tapi yang syokk nye.. ade la mamat salleh sebelah aku ni.. perghh.. muke hensem.. begaye.. eh tak tak.. bukan tu nak citer.. die punye la exited naik.. haha.. jerit2 .. aku bukan sakit telinga dah.. dengan hati sekali sakit.. kalau die jerit die sorang yang dengar takpe.. ni memekak kan telinga aku.. haha.. yang best nye.. time turun.. die pon cakap.. aaa ! that all ? its boring ! FU*K ! haha.. aku tengok je kat mamat tu.. sengeh.. eleyhh.. cam aku tak paham ko cakap ape.. betul kan kau bagitau yang malaysia ni cantik ? betul kan ? kan !! 

last one. di sebab kan lynn alyna dah pening.. die pon tak terkate ape .. aku bawak la die main roller coaster.. haha.. lagi best kan ? aku duduk dengan hippo ni.. abang aku dengan lynn tuu.. ahaha.. kebiasaan nye die akan jerit.. tapi kali ni aku pulak kuat jerit.. die senyap je..pelik jugakk.. haha 

sape yang pernah naik roller coaster tahu la sebab ape lynn tu senyapp.. haha ! yang penting.. best !

2.45 p.m 

dah abes main.. kiteorang pegi pulak sogo dekat kite mule2 sampai tadii.. wuhuuu.. 
beli baju untuk ayah tersayang lopp.. cantik wooo ! kemeja kaler ungu.. haha.. pandai lopp dorang cari baju. aku pegi jalan2 je.. ngeh3.. 

on de way balik tuu.. survey2 la kedai makan.. hehe.. ade la warung makan .. takde selera lain dah.. nasi ayam je.. chicke raff raff ! teringat lawatan .. :'( 

makan sampai kenyang.. hehe.. penat plus mengantuk.. 


4.55 p.m 

sampai la dekat rumah .. kemas2 barang ..baju la bagai.. test2 baju yang baru beli tu tadikk .. ngeh3..

time tu tengok tiwi.. citer 12 rounds !  perghhh.. lame dah nak tengok cerita tu.. haha.. john cena tu belakon.. pe lagi.. melekat la dekat tiwi.. tak sedar dah pukul 7 stengah .. bas balik pukul 8 ! arghh .. dengan pantas aku pergi packing2 barang.. mandi2.. 

8.00 p.m 

everything dah lengkap.. bas pon dah mari.. sedih nak tinggal kuala lumpur.. best sangat.. tapi tak sabar nak balik dungun.. i miss my friends a lottt !! ameer and many more.. hehe.

maka berangkat la rawt rawt ke dungun .. broomm !


thats all my readers.. bace je la cerita kurang menarik aku ni.. bukan nak menarik sangat.. just nak kongsi dekat korang percutian aku.. hehe.. peace no war 




www.tips-fb.com

4 comments:

meaw said...

tudiaaaaa aihhh,ajin sungguh ! dah tu tak sekolah ke?

HonEyBuNNy said...

welcome to KL....hehe..

lama sudah xg masjid india...busy sampai xsempat nak g...heheh

Epola said...

weeee>> sakan bejalan nampakkk

Si DauN CeRi said...

syok kan shopping kat kl nuh.. tp kalau byk duit lagi syok.. hehe


drop by n follow u back~