yang lepas jangan dilepaskan

Friday, July 22, 2011

Register Fantasy Primier League season 2011/2012

asalamualaikum

kalau semalam aku cerita pasal fantasy ni terlalu kasar kan ? maksud aku tak details langsung , jadi hari ini aku nak ajar korang macam mana nak main permainan ni . kene register dulu kan . hoho macam cekgu dah aku ini .

first anda perlu buka laman web rasmi fantasy primier league ini dulu : http://fantasy.premierleague.com/
 lepas itu tekan register





ikut lah arahan yang die bagi tuu . baca betul betul dan jangan bagi tinggal satu pon .. lepas siap tu tekan next , ada banyak lagi arahan yang die suruh then kite perlu isi kan aje ..



lepas siap semua , die akan bagi macam dalam gambar nih , korang hanya perlu masukkan pemain pemain yang korang suka dalam 15 pemain yang kosong dekat situ tapi AWAS .. dia hanya bagi 100 point dekat situ . jadi atas kreatif korang nak ambik pemain pemain yang murah dan sedap ..

lepas korang dah siap beli pemain semua tuu .. korang perlu lah join satu league rambang atau private league .

Public League :

public league ni korang join league terbuka bercampur dengan semua team seluruh dunia , memang best dan sangat mencabar . ni cara nak join







Private League :

sama je dengan public league tapi yang best nya dekat sini korang boleh create league sendiri then ajak kawan kawan korang untuk join tapi private league ada code dan untuk join korang perlu bagitau dekat kawan kawan korang code itu untuk join . disini cara untuk mendapat kan code itu



korang hanya dapat code league tu jika korang yang create league tu . kalau kawan korang nak join , just bagitau code tu .. yang lain aku dah bagitau cara2 nak join ..

CARA PERMAINAN :

senang je . permainan nye tak perlu tekan E,S,A,D .. macam main PES tuu .. permainan ni start bile liga EPL start pada bulan 8 nanti . bile liga tu start , maka point untuk pemain2 yang korang pilih tu naik la , itu pon jika pemain2 tu bermain dalam perlawanan epl ituu .. tak faham ? u will understand bila semua dah start , korang hanya perlu bukan setiap minggu lepas nih .. aku pon mula2 ape pon tak tahu . tapi kita belajar kan , mende ni memang menarik ..

selamat maju jaya

p/s : tak faham lagi sila bagitau www.tips-fb.com

1 comment:

Mell 10-11 said...

Malaysian made blog for fantasy premier league malaysian managers... fantasyonthego.blogspot.com