yang lepas jangan dilepaskan

Friday, January 28, 2011

tips ! tips ! tips ! jom bace tips !

ambik kau berbelas ratus tips aku tulis tuu.. hahaa... nahh.. sebenar nye lame dah aku ni nak buat entry pasai tips.. tapi takut sebab tak diterime.. haha.. almaklumlah.. orang sebulan jagung.. hek3.. tapi kali ni aku memberanikan diri untuk sebar kan tips2 kat korang semua.. tips ni untuk menfemes atau up kan lagi traffic blog korangg.. korang cakap nak jadi cam kak hanis zalikha.. hahaha..


FIRST !!!

pertame nye mesti lah korang kene ade blog.. lau takde sampai syurga pon tak femes .. wakaka.. takde jugak ? pergi register cepat .. ehehe.. otei2 .. bile korang dah buat entry2 yang mantap sekali.. sampai menusuk jiwa raga beskal.. korang pegi la menjaja entry tuu.. pegi dekat blog2 yang pemes2.. cari chatbox then letak lah link tuu.. contoh aku ni.. "nak tips untuk pemes kan blog ? " korang letak lah link.. takpon.. pegi je komen momen kat entry die tuu.. lepas komen.. korang selit lah link tu.. 


SECOND ! 

blog korang mesti lah ringan2.. jangan terlalu berat.. kesian lah blogger yang mempunyai tenet yang lembap.. dorang dah fanatik gile dekat blog korang.. pahtu loading lak lame.. tak jadi lah kan nak buat baikk.. membazir readers je gituu.. 
lau macam ni perlu nasihat pakar.. 


THIRD !!


belog korang tu biarlah tersusun sikit.. ni tak.. berserabut macam akar tunjang.. hesh.. jangan tiru blog aku.. blog rawt rawt ni terabor jee.. buat lagi kemas keming.. dan jangan terlalu banyak monyet2 yang berjuntai.. gajet2 tu kurang kan.. 

erkk.. perlukan nasihat pakar sekali lagi


FOURTH ! !

Perbanyakkan gambar dalam entry korang.. kurang2 pon satu gambar cukupp.. tak ade lah bosan sangat lau bloggers lain nak silau2 dekat blog korang.. an an an..tapi gambar yang berkaitan lah.. jangan lah cakap sal harimau pahtu kuar gambar orang tengah main bola.. ntah ape ape.. DAN !!! time tulis entry tu jangan lah tertekan sangat... dan jangan lah terlalu fokus sangat.. korang tulis2 tu ibarat bercakap dengan readers korang.. 

LASTTTTTTT....


aku pon tak tahu dah nak cakap ape lagi.. sebab aku curi sikit2 dari woot woot

pegi lah tengok tips2 die.. lagi banyakk.. hek3..
www.tips-fb.com

3 comments:

FariehanIbrahim [LBC] said...

gud2!
tips yg bagus tuk jdi bloggers yg bagus. xD

sicomot-comel said...

ececeh...

dah pndai wat tips ye skrg ni?
hoho

p/s: blog SCC tu serabut sgt ke? Law ijang gi sane lmbt loading ke?

rayne rawt rawt said...

hehe.. ermm .. blog SCC ntah.. tak reti nak komen.. hehe.. tapi ringan jeh ..