yang lepas jangan dilepaskan

Monday, January 31, 2011

kisah sebenar tentang rusuhan di mesir..

  Asalamualaikum

 semalam aku dah dengar berita pasal rusuhan di mesir ni.. TPM cakap semua student mesia kat sane selamat.. then petang tadi abes je aku main bola.. aku balik dan blogwalking lahh.. rupe2 nye teruk lagi rusuhan tu.. korang jangan percaye bulat2 dekat tiwi rumah anda.. aku dah bace banyak blog blog pasal rusuhan dekat mesir nihh.. huh.. tanak aku ulas panjang2 .. same same lah kite berdoa pade yang Maha Berkuasa.. mohon semua selamat di sana..

 nak tahu banyak lagi buke link link di bawah ni ..

http://buttermagenta.blogspot.com/2011/01/kisah-sebenar-di-egypt-baca-dan.html


http://www.hishyamuddin.com/2011/01/mengenai-krisis-di-mesir.html


http://serenesolace.blogspot.com/2011/01/mereka-di-mesir_31.html


http://krisismesirnasibrakyatkita.blogspot.com/




dan aku sempat copy update student mesir mybe kat facebookk..





penting !!

PENTING : Untuk mendapat maklumat lanjut tnt keadaan di Egypt, ibubapa dan pelajar boleh juga menghubungi Wisma Putra di Malaysia 03-88892746 atau 03-88874570. Untuk menghubungi Bilik Gerakan Kedutaan Malaysia di Mesir, boleh hubungi nombor berikut: +20237610013 atau +20237610164 Ext 116. GMN akan bekerjasama dengan Wisma Putra untuk menyelaras gerakan di Mansoura dan Alexandria menggunakan staf GMN.


sumber : link

1. semua fligh ke luar mesir telah dibatalkan
2. semua flight masuk ke mesir tidak dapat dipastikan
3. harga ticket melambung sehingga 7 kali ganda
4. huru hara kat airport, dibanjiri manusia
5. dalam masa 24 jam, sekirang tidak ada perubahan terhadap jadual penerbangan, pelajar malaysia yg berada di airport akan bergerak pulang ke negeri masing2..


sumber: link



ni realiti keadaan student Malaysia di Mesir sekarang (INI ADALAH MESEJ DARI SEORANG STUDENT YANG BERJAYA ONLINE DISANA)
-mereka totally lost contact seems internet & mobile network da kne block
-balai polis dibom,penjara telah dipecahkan n ramai banduan berkeliaran.
-ade rumah student y kne rompak
-mereka kekurangan makanan
(they are totally in unsafe condition)



p/s : sape sape nak copy ke nak ape ke.. boleh je.. 
www.tips-fb.com

8 comments:

nelly said...

harap dorg selamat .

sicomot-comel said...

Ya Allah..

takut sangat..

sepupu ade kat sana..
mmber baik ade kat sane jugak..

mudah2an dorang selamat..

rayne rawt rawt said...

same lahh.. sepupu pon ade kat sane..

mr.k_boy said...

Semoga rakyat Malaysia yang ada kat sana berada dalam keadaan selamat.

zubir othman said...

Salam new blogger

nice blog...hehehe

jom singgah blog saya

http://zubir5588.blogspot.com
\segala komen dan cadangan adalah amat dialu-alukan...tq

azharr said...

media kat m'sia kurang kebebasan

serikandi said...

lahaulawala..xsangka plak mcm tu kan..adik, bleh akak copy link2 ni utk disebarkn kpd semua kwn2 blogger?

rayne rawt rawt said...

azhar : seutju

serikandi : silakan