yang lepas jangan dilepaskan

Sunday, July 24, 2011

Bahaya tulis nama orang dengan pen MERAH

asalamualaikum


guys ..

aku teringat masa zaman aku kecik kecik dulu , sekarang tak ada lah besar mana tapi lebih besar dari zaman aku kecik dulu ... kalau dulu tak tahu apa apa pasal awek nih . sekarang dah 2 buah bas awek .. saja cakap nak bagi nampak beza dulu dan sekarang... jangan series ok ..

you know what
.. mase aku darjah 1 or 2 dulu . aku sangat takut dengan pen merah . bukan sebab merah tu warna darah or anything else darah yang mengarut .. aku takut menulis dengan pen merah sebab semua kawan kawan aku cakap bila kita tulis nama orang (manusia dengan lebih tepat) .. nama orang yang ditulis tu akan meninggal dunia . oh god . aku tak tahu betapa sempit nya otak aku masa tu . well , kanak kanak ribena , orang cakap apa pon kita percaya je .

sebab tu kalau dulu kalau aku geram sangat dengan mamat mane2 pun . (awek jarang lah sebab aku tahu die buat aku marah sebab dia nak mengorat aku) .. then aku tulis nama mamat tu guna pen merah . aku percaya yang hidup seseorang itu bergantung pada pen merah . what the fuuuu ..

tapi sekarang aku dah besar . dah boleh fikir pon pasal tu . kalau ada orang cakap pon aku just tengok mata dorang dengan penuh gelak tawa . bukan aku tak percaya mende tu . tapi cuba korang fikir , kalau lah kita tulis nama ahmad dengan pen merah . makna nya semua orang yang bernama ahmad akan mati ? sekarang korang boleh bayang kan macam mana aku suka tergolek golek .. tapi jangan lak anda suka dekat aku macam ni nanti



bukan nya aku nak lawan takdir Allah . tapi aku just teringat mase aku kecik kecik dulu ... jangan cakap aku jahil pula ..  korang pernah tahu tak pasal ni ? jom kongsi dekat komen bawah . www.tips-fb.com

15 comments:

cik Beskod said...

pemikiran kita sama hehehhe

i am S!L4H.. said...

btol2. dulu pon pkir gtu. haha. sengal.

cik sakdi said...

sekarang pon sebenarnya kalau nak tulis name maseh berat hati nak pakai pen merah.kahakha

kotak bulat said...

hehehe,, kb dulu masa kecik mcm tu gak..ramai bdk takut ngan pen merah.tp smpai sekrg tak tau sape yg sebarkan..

rayne rawt rawt said...

ramai jugak yang pikir gitu upenyer

yui92 said...

bnda ni faymes dalam kepercyaan msyrkt cina kan..haha kecik2 dlu pcaya yg tulis nama guna pern merah akan bawa malang je..xsampai mati


my name is ahmad =p

nadiaazira said...

dulu, its a trend , pantang larang kanak2...tapi bila dah besar macam jahilnya saya, semua benda nak percaya...hehehe....

Jiejah Gorjes said...

hahaha sama la kite dulu pengaruh ngan rakan cina..dorg kata x elok tulis nama guna pen merah sbb tu untuk org dah mati katanye.

yatie Awang said...

kakak waktu sekolah takut sekali kalau cikgu guna pen merah hehehe...

wowwww....2 bas tu awekkkk....kih....kih

GaRy™ said...

hahahahaa... baca entri ni berduyun-duyun kenangan budak sekolah rendah masuk kepalahotak aq.. haha..
follow cne yer~.. =)

Beeha B. said...

hahah beeha pun pk cam tu gk dulu..

Pika said...

pernah kot dulu , time djh 4 ada org tegur tp redah je , tulis gak pakai pen merah time tu ..

Pika said...

pernah kot dulu , time darjah 4 ada org tegur jgn guna pen merah , tp kecik kecik degil , redah je .. tulis gak pakai pen merah .. haha

izwanie azieda said...

saya terasa. dulu kecik2. mmg dok percaya. dan dlm pensel case lgsg takda pen merah. punya taknak org mati. hahaha.

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn said...

Xmati lol sbnarnya just sakit perot je...benda ne sbnarnya kpcyaan org cina...