yang lepas jangan dilepaskan

Thursday, August 18, 2011

Lain kali naik buat bumper jalan tu iklas la sikit .. bodoh

asalamualaikum ..*entry marah pertama di bulan puasa



tak nak buat mukadimah ke pendahuluan ke ape ke .. nak setereettt tu de puin .. korang tahu tak . akhir tahun lepas . dekat kawasan rumah aku dah ada 2 orang yang mati disebab kan bonggol jalan .. tak paham ? arwah menunggang motosikal then langgar bonggol jalan tu sampai tercampak . nak tahu sebab ape boleh tercampak bagai ? stop make the conclusion yang setiap penunggang yang ditimpa kecelakaan itu mat atau minah rempit .




sebab nye dorang buat bonggol tak letak line kuning atau putih dekat atas bonggol jalan tuu . korang bayang lah kan malam2 jalan bandar yang sunyi then bawak motor ..mybe someone tu ade hal penting so laju kan sikit motor . then tak nampak bonggol unta tengah jalan kaler hitam tuhh . ishh .. astargfirullahalazim ..

aku marah bukan sebab nak back up orang yang terkena tu .. aku marah sebab aku sendiri yang terkena . eh sial la . tuii .. malam semalam aku baru lepas berbuka puasa dengan kawan kawan dekat sebuah kedai . time balik tu lah kena . dah la dia buat bonggol tu dekat je dengan simpang empat . kalau aku rebah tengah2 tu . hanya Allah yang tahuu ..



kepada MPD yang bertanggungjawab .. cepat2 lah baiki kesulitan ini .. aku tahu niat korang baik nak kurang kan masalah kemalangan . nak kurangkan masalah mat rempit berlumbe bising bisiing .. tapi buat tu biarlah smpai ke titik akhir . ye dak ?

last sekali , mintak maaf lah . aku ni bukan orang yang suke marah marah . cool je . hehe . selingan sikit..


korang bayang kan kalau abang kita ni bawak beskal laju2 then langgar bonggol tu ! ahahahahahaha .. ke tepi ~ www.tips-fb.com

24 comments:

♪ Mira Popo (Chacha Myra) said...

siot ar.. mmg xske situasi cmni...

mEteoRa girL said...

sabo je laa,,,jom kite g buat kt dpn uma MPD pulop,,,ahahhahaha,,,

meaw said...

nyway,bukan nak marah jugak bila baca ur entry,but.. so funny bila tengok gambar bawah sekali tu,gagaga! but! sama lah macam meaw, buat bonggol sampai 2 3 4 bar,pastu tade signboard,line kuning pon tade,memang sakit hati la kalau terkena,huhu..

Lea IsNaw! said...

tinggi benor ke bonggol tu?

lain kali kena hati2 taw
xmo bawak laju

kay masingan said...

mcm tu ja? alalalla..baik x buat...

FariehanIbrahim [LBC] said...

stujuuu..kalu mlm mmg bahaya giler kot..xpasai2 ade yg terbang nti..huhu

Lieyda said...

tau xpe.bonggol tinggi nk mampus.klu ngn kete pun mau terlompat kete dek bonggol tgi tuh

rayne rawt rawt said...

meteora : haha ! letak bom pledak lalu senang

rayne rawt rawt said...

meaw : kan .. dah cakap . buat kerja tak complete . heehhhh!

rayne rawt rawt said...

lea : insyaallah . thanks :D

rayne rawt rawt said...

lbc : dah nak terbang kot malam tu

Miz Novexx said...

patut gondol je bumper tu

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

betoi tu

memang bahaya memalam .

karang ade yang terbang melayang pulak nnty

:)

rayne rawt rawt said...

novexx : hahaha . rosak motor nanti

inibelogsaya : dah nak trebang pon

Cik Ca'ah said...

hehe,kalau abg usop kita bawak beskal laju,mau melayang kek dia tu. ekeke

mr_right said...

sedeh dengar yang pasal meninggal sebab bumper. hurmm

btw, jemput join segmen mr right.

http://hafizilmi.blogspot.com/2011/08/segmen-kibarkan-jalur-gemilang-di-blog.html

BM said...

amboi marah kemain lagi..hehe..
jap ni blog aduan rakyat ke?
hehe jgn mare..

Lea IsNaw! said...

a'ah duk ganu

org ganu gak ke?

rayne rawt rawt said...

mr.right : aah . thanks :D

rayne rawt rawt said...

bm : hahah . ni bkn blog aduan rakyat la . inibelogterabor!!!


lea : aah . org dungung

eyjalukman said...

tahu tkpe . kdg2 tak perasan jln tu berbonggol . hish

faRHa@miSS Vio said...

damn gile klau kne cam2....!! ...kat kg kite ni p0n same je... susahkan 0rg jgk kdg2...

i am S!L4H.. said...

ish2. sangat bahaye.

boleh membawa maut. =.=

salwaismail said...

bonggol ni buat sakit bontot kot. T.T