yang lepas jangan dilepaskan

Saturday, July 2, 2011

IZ EDU-FEST Suatu Fenomena Part 1

asalamualaikum .




ola readers yang tersayang


sudah terjawab persoalan kenapa  5 hari blog ni menyepi kan diri . nampak gambar diatas ? yeaahh . itu lah peranan aku sebagai seorang ketua dalam kumpulan nasyid sekolah . pada 28 jun 2011 . sekolah aku . Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Intan Zaharah telah mengejut kan semua sekolah di negeri terengganu ini dengan satu festival yang dinamakan IZ EDU-FEST 2011 . festival ini berlangsung selama 5 hari sehingga hari sabtu (hari ni) 2 julai 2011 . 



jangan pandang rendah dengan festival ni . sebab festival ni mendapat daripada pujian pegawai pelajaran daerah dungun dan pengarah kementerian pelajaran terengganu yang merasmi kan majilis penutupan festival ini . then ! ade kaitan dengan aku ? opkos la sebab aku pon pelajar dekat sekolah tu . then penglibatan aku untuk sekolah tak lah banyak sangat tapi untuk diri sendiri mencari pengalaman yang memang susah nak dapat ni , tersangatlah banyak . nak contoh ?




selain bernasyid . aku juga perlu ade di gerai aku dan kawan2 yang dinamakan "GERAI KITA" . jangan pandang remeh . masuk surat khabar kot ! muke aku top sekali dekat paper tuh . aku sebagai penggoreng beger di gerai ni . bukan main laku lagi . ceitt . bangga nak mampos .

nah gerai masuk paper 



cari duit halal

selain aku goreng2 beger nih . time2 takde orang nak datang beli . aku pergi la jalan2 promote gerai ni . siap bersilat lagi depan geraii dengan ameer quinn . dan bukan nye menjual badan ok . jual barang halal then dapat hasil halal juga . 



ahli ahli gerai kita . hamper tu aku dapat bersama kawan kawan aku dalam pertandingan takraw . aku pengurus je main tak pandai pon . hafiz , amaluddin dan ridhuan sebagai pemain dalam takraw ni . usaha kami tak sia sia kerana kami mendapat tempat ke 2 . johan sememangnye musuh tradisi kami 

banyak lagi penglibatan aku sebenarnye . just takde gambar sebab aku buat semua tu iklas . zzzz .. ok , then ape yang best sangat dekat festival nih ? 

pada hari pertama adalah perasmian hari koperasi peringkat sekolah dan pesta SEM  . jom kita tengok pelancaran majlis tersebut


cikgu sabirin 
encik sabirin atau lebih dikenali sebagai sensei kerana beliau mengajar bahasa Jepun di sekolah sedang memberikan ucapan 

Tuan Pengetua
Pengetua , Tuan Hj Md Zain Bin Muda sedang memberikan ucapan sekaligus merasmikan hari koperasi peringkat sekolah di dungun . 


perasmian hari koperasi sekolah 



p/s : sebenarnye aku dah malas nak buat entry ni ber part part . tapi disebab kan terlalu banyak yang aku nak sampai kan . jadi aku terpaksa . nanti aku akan update lagi insyaallah 







www.tips-fb.com

5 comments:

Jiejah Gorjes said...

naper sket sgt ahli nasyid nye?

osyie said...

wow! menariknye~

NuSaNa NoSa 91 said...

masuk paper?? paper pe rawt2?? kosmo ke?? berita harian?? nk cek ni.. ^_^

rayne rawt rawt said...

sinar harian . zzz . dah ari selase lepas . hehe

~Arif~Asyraf~ said...

hehehe , mizz lorh !!