yang lepas jangan dilepaskan

Friday, July 8, 2011

buat facebook semata mata nak contact dengan kekasih ?

asalamualaikum .


siapa ade facebook ? hampir 95% bloggers yang ade facebook kan . selain untuk mengenal rakan rakan baru dalam facebook ni . para blogger juga menggunakan facebook satu medan untuk menyebarkan blog die . itu adalah salah satu cara untuk membuat orang lagi kenal tentang blog kita .

tujuan sebenar aku tulis entry ni adalah untuk bagitahu kepada cikaro , awek , perempuan yang konon ade pakwe yang sayang sampai mati . siap sedia untuk dikutuk .



"sorry , sy x cuke chting denan awark , lg un hubby sy marah sy "
tu lah antara ayat yang aku sendiri terima dari salah seorang pengguna facebook . aku yang add die sebab die pon ade blog . sorry aku sengaja tanak bagitau siape manusia bertuah itu . sebab aku nak bagi korang semua sedar yang facebook ni bukan nenek korang pon yang punye .



hell-o , dah kalau ko takut nak chting dengan lelaki lain pon , apesal kau pegi approve aku . tu yang buat aku pelik . nak kate kau tu lawa , anggun . takde lah sangat . mak aku yang dah separuh abad tu pon lagi lawa dari ko .

dan ape hak pakwe kau tu nak halang ko buat ape ape . die tu dah jadi suami sah ke ? dont be fool la ,memang la indah time couple couple nih . nak2 time berzina tu . memang indah bagi korang nikmat lah kan . korang nak tahu sebab ape ? sebab masa tu syaitan jahanamulazi dah angkat korang berdua macam dekat kayangan . kate kan lah jodoh korang dah bersama . alhamdulillah dah berkhawin . tapi masa tu jugak syaitan akan jatuhkan korang dari segala benda yang indah . semua nya jadi tak best sebab kau dah rasa semua . tu sebab aku lagi suka khawin sebelum bercinta . *aku dah jauh merepek



back to the point . kepade awek awek yang ade facebook dan pakwe nye tak bagi die berchatting dengan lelaki lain . aku nak bet korang , boleh tak korang tak approve seorang pon lelaki yang korang tak kenal . nak kate kau setia dekat pakwe ko tu . aku percaye la yang korang tu penah contact dengan lelaki lain selain pakwe kau yang tercinta teragung tu .



bukan nye aku nak marah korang bercouple tu . kalau ye pon minat dekat someone tu . senonoh la sikit . jangan kerana takut hubby korang tu marah , merajuk . korang langgar habis hukum hakam islam . kalau tanye , semua nak berkhawin dengan orang yang baik baik . tapi perangai kita sekarang tak macam orang baik . kan dah ade dalam Al-quran "wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik" . kalau nak yang baik . kita semua kena jadi baik la . nak jadi baik tu senang je . jangan buat kerja jahat atau bodoh . baik lah kita . am i wrong ?

satu lagi aku nak sentuh . biar lah jauh dari tajuk sebenar aku . jangan kerana kekasih , kita hilang kawan .
maksud nya jangan lah sebab kekasih kita tak suke kawan kita tu . kita pegi ikut kekasih kita . even kawan kita tu dari kecik , kita dah tahu perangai die . ape kesukaan dan kebencian die . sanggup ke kite buat macam tu ? kalau korang sanggup makne nya korang lebih teruk lagi haiwan lah . sorry berkasar .

membebel panjang pon tak gune sebab korang bukan nak bace entry hudus aku ni . berterabor sekali kan ?


p/s : blog aku dah macam blog kutuk orang je . muahahah XD www.tips-fb.com

12 comments:

Idayu said...

gerenti dorg tak boleh 'tak approve' bdaq lelaki lain.

nonsense...
:)
Nice entri.....

Ash Shikano said...

nice.. tp betul la,.. takyah susah2 approve...
menyusahkan..

Yuyu Ali said...

sayerrr nark unfriend darh engan awark sebab sayerr nark setia engan shayang sayerr...awark sapeww nark chettim engan sayerr...jelesss letteww sayerr adeww bofrem..


nyahahaha...ni stail dak2 nk ambik pmr je ni..haha

rayne rawt rawt said...

haha . yuyu gedix

Yuyu Ali said...

gedix is comel

euwwww...haha

NuSaNa NoSa 91 said...

hubby?? xkawen lg?? euwww~ part ni keen xsuke.. jgn la syg dan setia sgt selagi mana dia xjd suami kita, kang bila dia tinggalkan kita, baru merana gila2.. huhu~

emmm.. keen paling xsuka org yg bercouple sampai lupakan kawan.. huhu~

btw, part wanita baik utk lelaki yg baik tu, lebih kurang sama cam entry baru keen.. nk promote ni, nk promote.. heee~ ^_^

rayne rawt rawt said...

haha , keen promote entry tuu !

woot woot said...

lu sapa mau langgar gua ? lu sapa ? ( kl gangster ) hahahha

Pika said...

terbaik lah .. makan dalam entry ni . haha .. biar dorg sedar , tak mati pun tak couple :)

Pika said...

haha .. makan dalam punye entry , but untuk kesedaran kan ? haha !

kotak bulat said...

cube tgk fb kb.. :P
xde boypen2 ni..senyap suda

Miss Pudding said...

thumbs up!!!! hoho